Skjegg – en manns smykke

EN HÅRETE TID

Jeg blir ofte spurt både på fritid og i salong om tips og råd for sparing og vedlikehold av skjegg, bart osv . Og derfor tenkte jeg at jeg skulle komme med noen tips og triks.

True Gents

TREND

Det har vært en lang periode der skjegget har vist seg fra sin trendy side. Og har for noen også blitt en del av en langvarig identitet. Når det har vært en lang periode med glattbarberte ansikter, vil motstykke alltid gjøre inntropp. Og nå som skjegget har etablert sin fot , vil vi garantert se nye høsttrender med mer ordnede barter og også det helt glattbarberte. Skjegg, bart, tre-dager`s  eller glattbarbert varierer fra år til år , men sannheten er at alle gutter har en viss vekst av ansiktshår og vi kommer ikke helt unna det.

 

Å SPARE UT .

For å komme igang, må man rett og slett begynne å spare. Dette kan være litt kinkig ettersom alle hårene har lyst til å vokse i hver sin retning, og når de ikke er blitt så lange kan de klø og stikke litt. det er viktig her å bruke litt ansiktspleie som en peeling og fuktighetskrem. Peelingen vil hjelpe å unngå inngrodde hårstrå. Og fuktighetskremen vil holde huden myk og motstandsdyktig.

Etterhvert kan du få hjelp av frisøren din til å se hvor linjen bør markeres på halspartiet for å kle din ansiktsform best mulig. Skjeggfasongen kan hjelpe til med å få ansiktet til å virke smalere eller lengre, bredere, mer firkantet osv.

I tillegg er det viktig å holde linjen ren i overkanten, ved kinn. Når du har kommet litt over den perioden der hårene stikker litt, vil de begynne å legge seg i bestemte retninger. Da kan man godt begynne å innføre en børsterutine om morning og kveld. For å hjelpe til med å samle og å bestemme vekstretning. Etterhvert som skjegget blir lengre, vil børste også hjelpe til med å luke ut løse «værhår». Børsting er også en del av rengjøring. Børsten bør være av naturbust.

Pass på at du får markert linjen mellom nakke og hals/ rett under ørene. At nakkehårene og skjegget ikke vokser over i hverandre.

 

VOKSENT SKJEGG

Når du har begynt å få en viss lengde ( ca tre cm) , kan det være en ide å få frisøren eller i egen regi klippe av noen av de hårene som har vokst raskere enn totalen. Altså en trim. Dette vil gjøre at skjegget ser fyldigere og tettere ut. Og dermed mer som en helhet.

Et flott skjegg er både veltrimmet, børstet, pleiet og velduftende.

DAGLIG RUTINE

Min daglige skjeggrutine består av shampo, balsam, olje, pomade, børste og ansiktspleie. I dette inngår også en børste og en tett kam. Husk å rense børste og kam ca en gang i uka med ett desinfiserende middel eller hvertfall vask de med shampo og fjern løse hår.

Jeg har valgt en olje og en pomade med samme lukt, slik at skjegget har sin egen parfyme i det daglige.

Disse produktene er spesielt for skjegg, siden skjegget er grovere og tørrere enn håret på hodet. Noen hår-shampoer kan være litt for sterke for ansiktshuden og irritere.

10543624_673051772784932_7446663830129847115_n

Skjegget skal heller ikke være klissete av hårvoks eller såperester som ikke er vasket skikkelig ut. I Oslo finner mann butikken Dapper som har et bredt utvalg av produkter for både ansiktspleie og skjegg . Men også ett godt utvalg av maskuline og gode lukter.

Om skjegget er rufsete og brusete, er det mest sannsynlig tørt og trenger fukt. Fukt vil samle og gi glans.

10509484_10154249220490538_6621631032354026473_n

Dersom du ønsker å ha en barteform kombinert med skjegg, finnes det bartevokser som er litt stivere og holder den på plass hele dagen. Mange har også flere farger i skjegget fra naturens side. Noe som er flott og vil danne noe av ditt design. Men om det plager deg, kan frisører absolutt justere med milde fargekorrigeringer i salongen.

Lykke til med skjegget!

Et skjegg er en mann`s smykke ..

10366242_673051759451600_6946668845152435256_n

Hilsen wickedADAM , som har egen kopp med barteholder ..